7. Mérnökgeodézia Konferencia

Elsődleges fülek

Tanszékünk idén hetedik alkalommal adott otthont a Mérnökgeodéziai Konferenciának. A Baranya Megyei Mérnöki Kamarával és az MMK Geodéziai és Geoinformatikai Tagozattal közösen szervezett hibrid rendezvényt a helyszínen közel ötvenen, az interneten keresztül pedig több mint százan követték. A tanszék Rédey termében november 6-án elhangzott tizenegy előadás a korszerű adatnyerési és feldolgozási módszerekkel foglalkozott. A konferencia honlapján már elérhetők a bemutatott prezentációk és a konferencián készült fényképek.

Tanszékünk munkatársai két előadásban voltak érdekelteket. Takács Bence Kollár Dénessel és Völgyi Istvánnal közös előadásban a Monostori híd piloncsúcsának a próbaterhelése során bekövetkezett mozgásáról  számolt be. Rózsa Szabolcs Égető Csabával, Siki Zoltánnal és Turák Bencével közös munkájukat mutatta be az alacsony költségigényű GNSS vevők alkalmazásáról valósidejű monitoring rendszerekben.

A Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat diplomadíj pályázatán nyertes két hallgatónk, Hrutka Bence és Mayer Christph, egy-egy előadásban mutatta be díjnyertes pályaművét.

További információk a konferenciáról