Társintézmények

International Association of Geodesy
A felsőgeodézia nemzetközi tudományos szervezete a Nemzetközi Geodéziai Szövetség. Tanszékünk 2003. óta látja el a szövetség kommunikációs és ismeretterjesztési feladatait.


OSGeoLabBpGeo for All
Tanszékünkön üzemel 2014 óta a Geo for All hálózat egyik oktatólaborja (OSGeoLabBp). A GeoFor All a nyílt forráskódú térinformatikai szoftverekhez kapcsolódó kutatás, oktatás nemzetközi hálózata. A hálózathoz több mint 100 egyetem, kutatóhely csatlakozott már az öt kontinensről.


Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályával szakmai kapcsolatokat ápolunk.Tanszékünk szoros kapcsolatot tart a Magyar Földmérési Távérzékelési és Térképészeti Társasággal (MFTTT), munkatársaink részt vesznek az elnökség, a felügyelő bizottság, az intéző bizottság és a szakosztályok munkájában.


MMK Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat
A Magyar Mérnöki Kamara Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat elnökségének munkájában az alapítás óta folyamatosan dolgozunk, tanszékünk ad otthont számos tagozati rendezvénynek.


gita Műszaki Térinformatika Egyesület
A gita Műszaki Térinformatika Egyesület megalakításában a tanszék munkatársai is közreműködtek, az elnökség munkájában dolgoznak.


Permanens állomásEGNOS monitor állomás
Tanszékünk üzemelteti a magyarországi aktív GNSS hálózat egyik bázisállomását (BUTE).
2003 óta üzemeltetjük az EGNOS budapesti monitorállomását.


OSGeo.hu
Tanszékünk aktívan részt vesz a hazai nyílt forráskódú térinformatikai közösség (OSGeo.hu) tevékenységeiben és vezető szervező szerepet lát el. Mi üzemeltetjük a közösség honlapját és a Foszforgézu konferenciákat évente megszervezzük.A tanszék jó kapcsolatot ápol a Zielinski Szilárd Szakkollégium Földmérő tagozatával.