Linkek

Az International Association of Geodesy ...


Tanszékünkön üzemel 2014 óta a Geo for All hálózat egyik oktatólaborja (OSGeoLabBp). A GeoFor All a nyílt forráskódú térinformatikai szoftverekhez kapcsolódó kutatás, oktatás nemzetközi hálózata. A hálózathoz több mint 100 egyetem, kutatóhely csatlakozott már az öt kontinensről.


Tanszékünk szoros kapcsolatot tart a Magyar Földmérési Távérzékelési és Térképészeti Társasággal (MFTTT), munkatársaink részt vesznek az elnökség, a felügyelő bizottság, az intéző bizottság és a szakosztályok munkájában.


A Magyar Mérnöki Kamara Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat elnökségének munkájában az alapítás óta folyamatosan dolgozunk, tanszékünk ad otthon számos tagozati rendezvénynek.


A gita Műszaki Térinformatika Egyesület megalakításában a tanszék munkatársai is közreműködtek, az elnökség munkájában dolgoznak.


Tanszékünk üzemelteti a magyarországi aktív GNSS hálózat egyik bázisállomását (BUTE).


Tanszékünk aktívan részt vesz a hazai nyílt forráskódú térinformatikai közösség (OSGeo.hu) tevékenységeiben és vezető szervező szerepet lát el. Mi üzemeltetjük a közösség honlapját és a Foszforgézu konferenciákat évente megszervezzük.