Társintézmények

 

International Association of Geodesy

A felsőgeodézia nemzetközi tudományos szervezete a Nemzetközi Geodéziai Szövetség. Tanszékünk 2003. óta látja el a szövetség kommunikációs és ismeretterjesztési feladatait.

 


 

OSGeoLabBpGeo for All

Tanszékünkön üzemel 2014 óta a GeoForAll hálózat egyik oktatólaborja (OSGeoLabBp). A GeoForAll a nyílt forráskódú térinformatikai szoftverekhez kapcsolódó kutatás, oktatás nemzetközi hálózata. A hálózathoz több mint 100 egyetem, kutatóhely csatlakozott már az öt kontinensről.

 


 

A Lechner Tudásközponttal szakmai kapcsolatokat ápolunk.

 

 

 


 

Tanszékünk szoros kapcsolatot tart a Magyar Földmérési Távérzékelési és Térképészeti Társasággal (MFTTT), munkatársaink részt vesznek az elnökség, a felügyelő bizottság, az intéző bizottság és a szakosztályok munkájában.

 


 

MMK Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat

A Magyar Mérnöki Kamara Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat elnökségének munkájában az alapítás óta folyamatosan dolgozunk, tanszékünk ad otthont számos tagozati rendezvénynek.

 


 

gita Műszaki Térinformatika Egyesület

A gita Műszaki Térinformatika Egyesület megalakításában a tanszék munkatársai is közreműködtek, az elnökség munkájában dolgoznak.

 


 

Permanens állomásEGNOS monitor állomás

Tanszékünk üzemelteti a magyarországi aktív GNSS hálózat egyik bázisállomását (BUTE).
2003 óta üzemeltetjük az EGNOS budapesti monitorállomását.

 


 

OSGeo.hu

Tanszékünk aktívan részt vesz a hazai nyílt forráskódú térinformatikai közösség (OSGeo.hu) tevékenységeiben és vezető szervező szerepet lát el. Mi üzemeltetjük a közösség honlapját és a Foszforgézu konferenciákat évente megszervezzük.

 


 

A tanszék jó kapcsolatot ápol a Zielinski Szilárd Szakkollégium Földmérő tagozatával.