FOSS4G 2022 Firenze

Elsődleges fülek

Augusztus 24-26. között tartotta az éves konferenciáját (FOSS4G) a nyílt forráskódú térinformatikai közösség (OSGeo). Az firenzei konferencián a több mint ezer helyszíni és több mint kétszáz online résztvevő volt. Tanszékünkről ketten a helyszínen és egy fő online követte az eseményeket. Az elhangzott 402 előadás közül tanszékünkről egy előadás hangzott el a tudományos szekcióban (Hrutka Bence, Siki Zoltán, Takács Bence: Voxel-based point cloud segmentation and building detection), egy másik pedig az oktatási szekcióban (Siki Zoltán, Takács Bence, de Holanda Neto Beltrando Ulisses, Hrutka Bence: A Moodle based complex system to teaching spatial data processing).

Tanszékünk munkatársai a konferencia szervezésében és lebonyolításában is részt vettek, a tudományos szekció bizottságában illetve szekciók vezetésében.

FOSS4G – Free and Open Source Software for Geospatial az OSGeo által 2006 óta évente a világ különböző városaiban szervezett konferencia a nyílt forráskódú térinformatikai rendszerekről.

OSGeo – Az Open Source Geospatial egy az USA-ban bejegyzett non-profit alapítvány, melynek küldetése a nyílt térinformatikai technológiák globális elterjesztése. Egy befogadó szoftver alapítvány, mely nyitott filozófián és közösségvezérelt fejlesztésen alapul.


Takács Bence előadás közben


Siki Zoltán előadás közben