Mérnökgeodézia Konferencia 2020

Idén a Mérnökgeodézia Konferenciát a járvány helyzetre tekintettel nem a tanszékünkön rendeztük meg, hanem az on-line lebonyolítási formát választottuk. A tanszék a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamarával és az MMK Geodéziai és Geoinformatikai Tagozatával közösen szervezte meg immár hatodik alkalommal a rendezvényt. Az előadók között a tapasztalt, tervezői és szakértői jogosultsággal rendelkező szakemberek mellett a fiatalok is bemutatkozási lehetőséget kaptak.

Tanszékünk több munkatársa és hallgatója is szerepelt az előadók között. Rózsa Szabolcs "Nagy pontosságú lokális hálózatok kialakítása GNSS technikával" címmel, Siki Zoltán és Takács Bence: "Mozgásvizsgálat fényképekből" címmel, Kecskeméti Máté, a diplomadíj pályázaton díjazott diákunk "GNSS alkalmazása automatizált monitoring rendszerekben" címmel, Égető Csaba és Gherman Sámuel (diák) "Utak minősítése UAV felvételek alapján" címmel, Nagy Nándor Antal (diák) "Tárgyszkennelési technológiák összehasonlító elemzése" címmel tartott előadást.

Ezen a konferencián jelent meg először a szélesebb nyilvánosság előtt a Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat idei FAP témája „Módszertani útmutató az elavult ingatlan-nyilvántartási térképek korszerű technológiákkal végzett felújításához” címmel. Az előadást Holéczy Ernő témavezető tartotta, a munkában tanszékünk több munkatársa is aktívan részt vett.

A konferencia részletes programja és az előadások prezentációi és videó felvételei már elérhetők a tagozati honlapon.